Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Sárvári kristályok

2010.09.27

Sárvár kedves itthoni helyemmé vált. Pár napot érdemes eltölteni ebben a kedves Vas megyei városkában. A város látnivalói: a Nádasdy vár és az azt körbeölelő Várkerület impozáns parkjával a városközpontban, mellette a rendezett Főtér a Városházával, szökőkúttal és rengeteg virággal mindenfelé. A jelenleg nagy bővítés alatt álló híres sárvári fürdő - mellette Csónakázó tó és arborétum a város közepén. Környékbeli kirándulóhelyek a Somló és Celldömölk a Ság - heggyel, Szombathely, Ják és Kőszeg. Továbbá Nagycenk, Sopron, Fertőrákos, Fertőd sincs messze, amit érdemes egynapos kirándulásra fűzni (az előzőekben pár albumon ezt mutattam be.)

(képgaléria a fotóra kattintva)

____________________________________

A sárvári termál kristály 

strandolni jó - kattints a fotóra :)

Sárvár legfontosabb vonzereje kétségtelenül az itt található kétféle gyógyvíz, amely megalapozta a ma látható fejlődést. Sárvár környékén 1200 méteres mélységből 43°C-os, 2000 méterről magas sótartalmú 83°C-os gyógyvíz tör fel.

 

 _________________________

Ajánlott szálláshelyem Sárváron a Hotel Arborétum

Kép 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Re: Dusán

(s@soadmin, 2010.10.07 22:42)

Kedves Idősödő Barátom! Nagy örömmel olvastam (itt is) a soraid. Annak meg méginkább, hogy az ajánlóm nem okozott csalódást :)

dusan.wagner@gmail.com

(Wagner Dusán, 2010.10.07 22:05)

Kedves ifjú Barátom! Igazad van! Ez egy csodálatos város! Igaz,csak négy napig tartozkodtunk itt - mert csak átutazóban voltunk hazafelé - de ez olyan volt: meglátni és megszeretni! A sárvári emberek nagyszerű emberek, segítőkészek, udvariasak, mindent csak superlativusokban mondhatom ! Máskor is eljövünk, egy kicsit hosszabb időre ! De akkor is a Hotel Arborétumban szállunk meg! (nem a reklám helye!)