Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Ősz - 2010 október - képekben...

2010.10.15
Vasas_2010 október 11. délelőtt

Október.
Beérett terméseket mutogató, vad színorgiával indító, majd szelíddé váló - csendeső kavalkád. A csípős - kabáthúzós, párába burkolódzó reggelek fázósan sietőssé teszik a lépteimet, hogy aztán a délelőtt meleg fényeivel elkápráztasson, elcsábítson újra. A délutánok azonban hamar felrántják újra párás leplüket, a korai kéményfüstök meghatározó és függőlegesen csíkjai fentebb terülnek még szét. Még fenn, még engedi neki a légkör, engedi még az az idő...

Október.

Csalós képeket mutató hazug hónap. Színes, vidám, magamutogató, de valahol benne van nagyon az elmúlás. A természet szélén élő ember látja - hallja ezt, érzi, tudja, még akkor is ha nemigen akar tudomást venni róla.... Persze, mert friss még benne a nyárikék, a tengerek zúgása, a hegyek bérceinek erős kontrasztja. A zenéit hallja még.... kabócák harsogását, hajókürtök mély búgását vagy csak a sirályok rekedt vijjogása keveredik a szabadtéri koncertek megismételhetetlen dübörgő élményével.
De beosont már a nagy dermesztő a képek közé. Lassan átfesti a mostani színeket monoton szürkésbarnává, és itt - ott majd, a harmat helyett zúzmarakristályokban fogok gyönyörködni.

És azt nagyon nem fogom szeretni.

Ezt itt és most annál inkább. Persze kényszerből. Haladok a múló idővel és próbálom pozitívra venni azt, amit ad. Mert sokat ad. Mert október van.
(Az elmúlt napokban fotóztam ezt az októbert, szeretettel meghívlak erre az őszi sétára. Ezeket láttam itt Vasason, és a környékemen - pár képben.)

 

 

/fotók: s@só_2010. október 10. - 11./
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.